Na al een hele waslijst aan hulpverleners te hebben gehad, kwam ik bij Greet terecht. Ondanks dat ik nog wat voorzichtig was met hoop krijgen, had ik wel meteen een goed gevoel.

Na een aantal confronterende (maar daardoor ‘spijker-op-de-kop’-momenten) was ik overtuigd.

Greet heeft me geleerd hoe ik veiligheid in mezelf kan vinden. Ze leerde mij hoe ik om kan gaan met niet-helpende familiedynamieken en symbiotische relaties.

Ook leerde ze mij hoe mijn lichaam reageert en waardoor ik  de connectie tussen mijn lichaam en mijn geest kon herstellen en ik mezelf nu veel beter ken.

Daardoor ook echt durf te vertrouwen op mijn eigen kracht.

Het was soms een heel gepuzzel, elke sessie was weer enorm leerzaam.

Dankjewel Greet voor al het moois wat je in mij omhoog hebt gehaald en voor alle tools om met het minder mooie om te gaan. Het hoort er nou eenmaal bij, je hebt me geleerd hoe ik hier liefdevol naar kan kijken.

Monica

Orthopedgoog

Ik vier nog elke dag dat ik mag zijn wie ik ben.
Dat ik in contact ben gaan staan met mijn lichaam en dat ik vanuit die kracht kan zien en voelen wie ik ben en wil zijn.
Ik ben tot het inzicht gekomen dat ik geen andere mensen nodig heb om aan af te meten of ik leuk genoeg ben, of aardig genoeg of erbij hoor.
Ik doe en ik voel omdat ik dat zelf voel en wil, niet omdat ik denk dat het moet van andere mensen.

Ik ben blij met het inlevings vermogen vermogen van Greet en dat ik gehoord wordt en dat ik de plek mag innemen die ik in wil nemen.
Ze heeft mij de weg gewezen naar mijn eigen kracht.
Ik kan verder met de verkregen tips en inzichten die naadloos aansluiten bij dagelijkse hindernissen, gebeurtenissen en gedachtes die in mij opkomen.

De coaching heeft mij geholpen om dicht bij mijzelf te komen. In mijn eigen kracht te geloven. Maar ook om mij te helpen de wirwar aan gedachtes op een rijtje te zetten, te filteren en te leren ontdekken wat echt belangrijk is voor mijzelf.
Ik had het gevoel soms te verdrinken in alles waarvan ik dacht dat het moest gebeuren of wat ik dacht dat anderen van mij verwachtte en voelde dat ik het niet meer bij kon benen. Nu ik de connectie met mijzelf heb gevonden en kan onderhouden, kan ik het allemaal veel beter aan en weet ik waar mijn grenzen liggen.De coaching is een reis naar mijn innerlijke zelf geworden. Een reis met veel verschillende emoties en gevoelens. Ik was zelf verantwoordelijk voor mijn proces en Greet liep naast mij.

Ik voelde mij gehoord en veilig om mij verhaal te doen en boven al oordeelde ze nooit.

Om van de buitenwereld naar mijn binnenwereld te keren is voor mij een hele reis geweest en met de begeleiding van Greet bijzonder goed gelukt.
Lezen, tekenen, schrijven, meditaties, geuren, kleuren, heel veel huilen, lachen en praten hebben mij gebracht waar ik nu ben.

Terug in mezelf en een enorm gelukkig mens.

Dorien

Verpleegster

 

In een moeilijke periode kwam ik bij Greet terecht met mijn man.We zaten in een situatie waar we zelf niet uitkwamen.                                                                          

Wat ik heel prettig vind  aan de therapie is dat je de gelegenheid krijgt om je eigen verhaal te doen, waarbij je direct al voelt dat Greet je begrijpt en geen oordeel velt. Hierdoor kon ik ruimte voelen voor het vrij laten van mijn  verdriet, waardoor ik daar ook los van gekomen ben.

We zijn er samen uitgekomen door handvaten die we eenvoudig in ons dagelijks leven in kunnen passen. Het Atelier een heerlijke omgeving die gewoon gelijk goed voelt, net als Greet zelf.Het was heel fijn om bij haar alles op een rijtje te krijgen.                                                                                                                                                                                                  

Al met al voor mij een rijke ervaring waar ik nog vaak aan terug denk.

🙏

 

Sandra

Verkoopster / moeder

 

Door de jaren heen, waren mijn vrouw en ik uit elkaar gegroeid om meerdere redenen. We wilden graag onderzoeken of we met elkaar door konden en wat daarvoor nodig was.

Door een kennis van mij kwamen we bij Greet terecht waar we een prettig kennismakingsgesprek hadden en gekozen hebben om een traject in te gaan om deze vraag helder te krijgen.Tijdens de verschillende sessies heeft Greet ons een spiegel voor gehouden.

Dit gebeurd middels gesprekken, tekenen en andere oefeningen, zoals lichaamswerk.                                                              Haar werkwijze is duidelijk en prettig.

We zijn aan de gang gegaan met de tools die Greet ons aangaf. We zijn beter gaan luisteren naar elkaar, tijd gaan maken voor elkaar en ons gezin. Daarnaast hebben we zaken die speelden ook vanuit een ander perspectief kunnen bekijken.

Doordat Greet als intermediair ons heeft gewezen op zaken waar we zelf “blind” voor waren, is onze relatie ontzettend verbeterd. Zonder deze coaching was onze relatie waarschijnlijk verbroken.                                                                                                                                                     

Ik ben erg blij dat we bij Greet zijn geweest.

Peter

Administrateur

Ik heb ongeveer een jaar lang een online traject gevolgd bij Greet, waarbij systemisch holistisch coaching en de HSP-methode binnen/buiten van EsZenzZ-centre gehanteerd werden.

Mijn doel was meer evenwicht tussen hoofd en hart te ontwikkelen, handiger omgaan met emoties en mij energieker voelen. Hierbij lag voor mij de focus op het ontdekken wat hooggevoelig zijn voor mij betekent en hoe ik er mee om kan gaan
.
Het is een heel proces en de coaching van Greet heeft er een duidelijke richting aan gegeven. Het proces gaat nog steeds door. Het is niet iets van snel oplossen, maar van de lange adem. Nu nog steeds, een jaar later, komen de wijze lessen omhoog en passen soms puzzelstukjes ineens.

Belangrijke aspecten van Greet als coach die me opvielen, is haar humor en focus op het positieve. Ze weet de kern van het punt te achterhalen door goed te luisteren en door te vragen. Zonder oordelen – er is geen goed of fout. Ze heeft veel kennis over hooggevoeligheid en het proces over hoe om te gaan met alle kanten hiervan.

Met mijn verworven kennis, opgedaan door haar wijsheid en middels meer te gaan voelen in mijn lichaam kan ik realistischer naar mijn vorderingen en mijn doelen kijken.

Het is me dus erg goed bevallen.

Gijs

Innovatie adviseur

Ik had veel last paniek aanvallen en wist soms niet goed wat ik met mezelf aan moest. Een vriendin van mij zei dat ik echt eens langs Greet moest gaan, want zij dacht dat dat goed voor mij zou zijn. Zelf heb ik niet zulke fijne ervaringen met psychologen gehad en voelde mij vaak verplicht en gedwongen om te praten. Bij Greet voelde ik mij eigenlijk direct thuis. Je komt met een bootje op een nogal sprookjesachtig terrein. Wat normaal een koud grijs blok van een praatkamer was is bij Greet een geweldig mooi Atelier waar zij er altijd voor zorgt dat JIJ je thuis voelt. Greet heeft mij geholpen dichter bij mezelf te komen, waardoor ik nu veel beter in staat ben om logisch na te denken en zelf weer de rust te vinden, wanneer ik mij wat minder goed voel. Die vriendin had gelijk, Greet is een geweldig mens die je begrijpt en mij zeker geholpen heeft. Bedankt Greet.
Chantal Kosmis

Kok , Food to go

Toen ik voor het eerst bij Greet kwam, wist ik nog niet goed wat er met me aan de hand was. Ik heb last van trauma’s, maar op mijn overlevingsmechanismen had ik nog weinig zicht. Van sommige dingen wist ik wel dat ze niet helemaal klopten. Ik verlies bijvoorbeeld af en toe de grip op mezelf en mijn omgeving. De wereld wordt wazig, het voelt alsof ik eindeloos val, ik kan niet meer bij mijn emoties of alles voelt ver weg. Ik zweeg erover en vertelde het aan niemand, uit angst en schaamte, maar bij Greet voelt het veilig genoeg om er wel
over te praten. Het mag er zijn en alleen dat neemt al zoveel last
weg.

Sinds een tijdje weet ik dat wat er met mij gebeurt dissociatie heet. Ik begrijp nu beter wat het inhoudt en waarom het gebeurt. Het is een overlevingsmechanisme uit mijn jeugd, van de momenten waarop ik machteloos was en vluchten uit mijn lichaam de enige optie was. Dat mechanisme is in het heden nog steeds actief. Iets wordt te moeilijk en mijn bewustzijn checkt uit. Ik ben er nog wel, ik kan nog op dingen reageren, maar het lukt me niet altijd om er bewust bij te blijven. Het is alsof mijn hoofd bij de treinpoortjes uitcheckt, maar ik mijn lichaam heb achtergelaten in de trein. Ik weet niet wanneer het zich weer bij mijn hoofd voegt en ik ben de controle kwijt.

Van Greet leer ik om te herkennen wanneer het gebeurt. Ook als ik tijdens een sessie niet altijd door heb dat ik dissocieer, ziet ze het altijd aan me. Hierdoor lukt het me ook beter om het in mijn dagelijks leven zelf op te merken. Ook leert ze me manieren om er voor mezelf te zijn. Om goed voor mezelf te zorgen als het gebeurt, maar ook om anders met mezelf en mijn verleden om te gaan zodat ik het dissociëren uiteindelijk niet meer nodig heb. Ik ben er nog niet, maar ik ben onderweg. Het is geen makkelijke weg, maar wel eentje die ik niet meer alleen hoef af te leggen.

Jessica

Studente, Universiteit

Omgaan met hoog gevoeligheid

 

Begin 2017 ben ik bij Greet gekomen, omdat ik met mezelf in de knoop zat. Ik had veel last van alles wat buiten mij/om mij hen gebeurden. Bijvoorbeeld in de klas, ik was snel afgeleid wanneer er achter mij geluiden waren en wanneer er iemand de klas binnen kwam lopen.

Samen met Greet ben ik gaan kijken hoe dit tot stand is gekomen en wat ik hieraan kon doen. Ik werd er namelijk erg moe van, dat ik altijd snel afgeleid werd. Door middel van de oefeningen die Greet met mij oefenden en mee gaf naar huis, is mijn lichaam weer een “veilig thuis” geworden. De oefeningen hebben er bij mij voor gezorgd dat ik onderscheid kon maken tussen wat wel en niet voor mij bedoeld is, ik kan na het traject bij Greet mijn omgeving beter filteren. Na het volgen van de therapie bij Greet heb ik ervaren dat ik minder snel vermoeid ben, hier ben ik super blij mee. 

De rust die Greet uitstraalt en het geduld wat zij heeft om met mij persoonlijk aan de slag te gaan was voor mij enorm prettig. Wanneer iets niet in een keer lukt, neemt Greet de tijd om het nog eens uit te leggen/te laten ervaren. Ik ben gebaat bij rust en duidelijkheid, dit is iets wat ik zeker bij Greet heb ervaren.

 

Sam 

Pedagogische medewerker 

 

Na het overlijden van mijn moeder kon ik het even allemaal zelf niet meer overzien. “Toevallig” kwam Greet op mijn pad. Zij leerde mij te kijken naar mijn verleden en wat dit nu voor een impact heeft op het heden. Leerde mij dit verleden te accepteren zoals het was zodat ik het heden kan zien zoals het is.

Dit alles met zoveel liefdevolle aandacht en zonder oordeel. Dat ik mij vertrouwd genoeg voelde om compleet alles open en eerlijk te durven delen en te helen. Alles kon en mocht er helemaal zijn, waardoor ik leerde dat ik er helemaal mag zijn. Met hele fijne duidelijke tools heb ik geleerd mijn verleden te accepteren, te doorvoelen en te helen.

Ik ben daardoor mezelf gaan accepteren zoals ik ben. Daardoor ben ik veel liefdevoller ben geworden voor mezelf en ook voor mijn omgeving.

Zo dankbaar dat Greet een tijdje heeft meegelopen op mijn pad naar naar leven vanuit mijn hart ❤️.

Carolien

HR Functionaris /Adviseur

Mijn ervaring met de HSP route was voor mij een eye opener.

Eindelijk iemand die begrijpt hoe je je kan voelen en waar je steeds tegen aan loopt in het leven. Ik heb enorm veel gehad aan de therapie en kan mijn hooggevoeligheid nu omzetten naar kracht. Natuurlijk heb ik nog steeds af en toe dat het minder gaat, maar met de oefeningen en tools die ik heb geleerd, kom ik weer helemaal tot mezelf.

De natuurlijke omgeving en de warme hartelijke manier van Greet is fantastisch en paste me helemaal. Een aanrader!

Iris

Grafisch vormgever, illustrator en yoga docente

Via de HSP-route, heb ik geleerd hoe ik bij mezelf kan blijven in een leven waar van alles gebeurd. Door een aantal pittige gebeurtenissen in mijn leven, leefde ik vanuit overleving. Ik was erg gericht op de buitenwereld. Mijn gedachten namen me mee de toekomst in. Dat maakte me angstig, onrustig en kostte me heel veel energie. Ik heb geleerd in het nu, in het “zijn”,te blijven. Gedachten komen en gaan. Ik hoef er niet achteraan. Emoties willen gevoeld worden, ze zijn niet eng en ik hoef ze niet weg te eten. Binnen is de rust.
Ik ben Greet enorm dankbaar. Door haar liefdevolle aanpak, vertrouwen en het bieden van veiligheid, heb ik mogen leren en ervaren wie ik ben.
Ria

Interieurverzorgster en dienstverlener PGB op gebied van CP; Cerebrale Parese

Ik kan het iedereen aanraden! Het heeft mij zoveel meer gebracht dan ik had kunnen vermoeden. Greet heeft me een techniek geleerd en dat was best hard werken, waardoor ik nu gedurende de hele dag bij mezelf kan blijven. Het voordeel daarvan is dat ik nu controle heb over wat er bij me ‘binnen’ komt. Ik hoef een heftig gesprek niet meer 3 nachten her te beleven. Ik kom na een dag werken nog fris thuis. Ik weet/voel veel beter aan wat goed voor me is, dat helpt mij met beslissingen nemen. Bovendien heb ik zo goed als geen last meer van faalangst.

Ik vind mezelf bevoorrecht en een geluksvogel dat ik de HSP route bij Greet heb mogen volgen.

Renee

Boekhoudster

Nooit gedacht aan HSP.

Altijd gevoeld  een beetje anders te zijn. Greet liet mij inzien dat “het anders zijn” past bij HSP. Toen vielen veel dingen op zijn plaats. Ik begreep hoe bepaalde dingen voor mij werken en dat deze gevoeligheid geen last hoeft zijn maar juist mijn kracht. Na de HSP leerweg ben ik niet genezen. Gelukkig niet. Ik heb geleerd er mee om te gaan, binnen te zijn en me minder mee te laten slepen bij alles wat buiten mij is.

Met beide voeten op de grond.

Mylene

Coach met paarden

Positieve en negatieve prikkels

HSP / Hoog gevoeligheid Nog nooit van gehoord…wat is dat? Deze uitspraak herken je vast! En ook:” Alweer een afkorting erbij voor een stoornis”? Toch is hoog gevoeligheid helemaal niet zo ingewikkeld, het past in deze tijd maar ook in de tijd van vroeger. Het is geen...

Wat heeft de leerroute mij gebracht

Nadat ik al een aantal jaren met veel plezier de chakra cursus en diverse tekencursussen heb gevolgd bij Greet, kreeg ik de kans om de HSP route te volgen. Mijn werkgever ondersteunt persoonlijke ontwikkeling en ik was op zoek naar een goede invulling. Juist omdat ik...