Referenties

Ervaringen van cliënten

Omgaan met hoog gevoeligheid

 

Begin 2017 ben ik bij Greet gekomen, omdat ik met mezelf in de knoop zat. Ik had veel last van alles wat buiten mij/om mij hen gebeurden. Bijvoorbeeld in de klas, ik was snel afgeleid wanneer er achter mij geluiden waren en wanneer er iemand de klas binnen kwam lopen.

Samen met Greet ben ik gaan kijken hoe dit tot stand is gekomen en wat ik hieraan kon doen. Ik werd er namelijk erg moe van, dat ik altijd snel afgeleid werd. Door middel van de oefeningen die Greet met mij oefenden en mee gaf naar huis, is mijn lichaam weer een “veilig thuis” geworden. De oefeningen hebben er bij mij voor gezorgd dat ik onderscheid kon maken tussen wat wel en niet voor mij bedoeld is, ik kan na het traject bij Greet mijn omgeving beter filteren. Na het volgen van de therapie bij Greet heb ik ervaren dat ik minder snel vermoeid ben, hier ben ik super blij mee. 

De rust die Greet uitstraalt en het geduld wat zij heeft om met mij persoonlijk aan de slag te gaan was voor mij enorm prettig. Wanneer iets niet in een keer lukt, neemt Greet de tijd om het nog eens uit te leggen/te laten ervaren. Ik ben gebaat bij rust en duidelijkheid, dit is iets wat ik zeker bij Greet heb ervaren.

 

Sam Vergeer 

Pedagogische medewerker 

Zelfstandige :XSbySAM

Na het overlijden van mijn moeder kon ik het even allemaal zelf niet meer overzien. “Toevallig” kwam Greet op mijn pad. Zij leerde mij te kijken naar mijn verleden en wat dit nu voor een impact heeft op het heden. Leerde mij dit verleden te accepteren zoals het was zodat ik het heden kan zien zoals het is.

Dit alles met zoveel liefdevolle aandacht en zonder oordeel. Dat ik mij vertrouwd genoeg voelde om compleet alles open en eerlijk te durven delen en te helen. Alles kon en mocht er helemaal zijn, waardoor ik leerde dat ik er helemaal mag zijn. Met hele fijne duidelijke tools heb ik geleerd mijn verleden te accepteren, te doorvoelen en te helen.

Ik ben daardoor mezelf gaan accepteren zoals ik ben. Daardoor ben ik veel liefdevoller ben geworden voor mezelf en ook voor mijn omgeving.

Zo dankbaar dat Greet een tijdje heeft meegelopen op mijn pad naar naar leven vanuit mijn hart ❤️.

Carolien van Tongeren

Ik ervaarde hoe mooi het was, dat de begeleiding op het juiste moment in mijn leven kwam.Bijzonder hoe ik precies op het juiste moment Greet ben tegen gekomen om mij te begeleiden. 

De oefeningen vond ik, vooral in het begin heel erg lastig.
Ik “verzon” van alles waarom ik er juist niet mee bezig wilde zijn.

Tot ik mij op een bepaald moment bewust werd dat dit precies mijn “pijnpunten” zijn. Ik schrijf ‘bewust’ zijn, het verschil is ik mij dit eerder niet bewust was.

Toen kwam er een omslag en vond ik de rust om deze investering te maken.

Greet “loopt” met je mee, luistert en kneedt een beetje, soms confronterend maar altijd respectvol.                                                                        Ik heb geleerd de volle verantwoordelijkheid voor mijn welbevinden bij mezelf te leggen en zelf de stappen tot heling te maken.

Ik vond het hard werken maar Ik kan niets anders zeggen dat ik er uiteindelijk heel veel van geleerd heb. Winst in veel opzichten. 

Trudy

HSP moeder

Mijn ervaring met de HSP route was voor mij een eye opener.

Eindelijk iemand die begrijpt hoe je je kan voelen en waar je steeds tegen aan loopt in het leven. Ik heb enorm veel gehad aan de therapie en kan mijn hooggevoeligheid nu omzetten naar kracht. Natuurlijk heb ik nog steeds af en toe dat het minder gaat, maar met de oefeningen en tools die ik heb geleerd, kom ik weer helemaal tot mezelf.

De natuurlijke omgeving en de warme hartelijke manier van Greet is fantastisch en paste me helemaal. Een aanrader!

Iris van Tilburg

Grafisch vormgever, illustrator en yoga docente

Via de HSP-route, heb ik geleerd hoe ik bij mezelf kan blijven in een leven waar van alles gebeurd. Door een aantal pittige gebeurtenissen in mijn leven, leefde ik vanuit overleving. Ik was erg gericht op de buitenwereld. Mijn gedachten namen me mee de toekomst in. Dat maakte me angstig, onrustig en kostte me heel veel energie. Ik heb geleerd in het nu, in het “zijn”,te blijven. Gedachten komen en gaan. Ik hoef er niet achteraan. Emoties willen gevoeld worden, ze zijn niet eng en ik hoef ze niet weg te eten. Binnen is de rust.
Ik ben Greet enorm dankbaar. Door haar liefdevolle aanpak, vertrouwen en het bieden van veiligheid, heb ik mogen leren en ervaren wie ik ben.
Ria

Interieurverzorgster en dienstverlener PGB op gebied van CP; Cerebrale Parese

Ik kan het iedereen aanraden! Het heeft mij zoveel meer gebracht dan ik had kunnen vermoeden. Greet heeft me een techniek geleerd en dat was best hard werken, waardoor ik nu gedurende de hele dag bij mezelf kan blijven. Het voordeel daarvan is dat ik nu controle heb over wat er bij me ‘binnen’ komt. Ik hoef een heftig gesprek niet meer 3 nachten her te beleven. Ik kom na een dag werken nog fris thuis. Ik weet/voel veel beter aan wat goed voor me is, dat helpt mij met beslissingen nemen. Bovendien heb ik zo goed als geen last meer van faalangst.

Ik vind mezelf bevoorrecht en een geluksvogel dat ik de HSP route bij Greet heb mogen volgen.

Renee

Boekhoudster, Overzicht & Inzicht

Nooit gedacht aan HSP.

Altijd gevoeld  een beetje anders te zijn. Greet liet mij inzien dat “het anders zijn” past bij HSP. Toen vielen veel dingen op zijn plaats. Ik begreep hoe bepaalde dingen voor mij werken en dat deze gevoeligheid geen last hoeft zijn maar juist mijn kracht. Na de HSP leerweg ben ik niet genezen. Gelukkig niet. Ik heb geleerd er mee om te gaan, binnen te zijn en me minder mee te laten slepen bij alles wat buiten mij is.

Met beide voeten op de grond.

Mylene

Coach met paarden

Positieve en negatieve prikkels

HSP / Hoog gevoeligheid Nog nooit van gehoord…wat is dat? Deze uitspraak herken je vast! En ook:” Alweer een afkorting erbij voor een stoornis”? Toch is hoog gevoeligheid helemaal niet zo ingewikkeld, het past in deze tijd maar ook in de tijd van vroeger. Het is geen...

Wat heeft de leerroute mij gebracht

Nadat ik al een aantal jaren met veel plezier de chakra cursus en diverse tekencursussen heb gevolgd bij Greet, kreeg ik de kans om de HSP route te volgen. Mijn werkgever ondersteunt persoonlijke ontwikkeling en ik was op zoek naar een goede invulling. Juist omdat ik...