HSP-begeleiding Eszenzz

De leerroute voor hooggevoeligheid: levensverbeterend, meer focus, rust en zelfvertrouwen.

u

Vindt jij het lastig om bij jezelf te blijven in een drukke omgeving?

Herken jij het gevoel dat je na een drukke verjaardag of winkelpartij leeggelopen bent en geen energie meer hebt? Dat het voelt alsof je de marathon gelopen hebt, wanneer je een paar uurtjes op een drukke markt bent geweest?

Dat je de omgeving soms kunt ervaren alsof je door een plastic zakje of plexi glas kijkt? Omdat je uit contact gaat met jouw lichaam en aan het dissocieren bent van jezelf?

u

Herken je dat je heel gevoelig bent voor stemming van de ander?

Jij voelt precies aan hoe de ander zich voelt en kan je er zo in verplaatsen dat het bijna voelt alsof je het zelf bent. Het kan zomaar zo zijn dat je je intens verdrietig voelt, terwijl je er geen reden voor hebt. Dat komt omdat het een gevoel is wat je oppakt uit de omgeving. Al die emoties van anderen wonen jou uit, je loopt erop leeg.
Doordat je zelf niet bij je eigen energie bent, ben je extra gevoelig voor de energie van anderen. Jij bent als het ware een lampje wat zichzelf niet ontsteekt, maar wat zich richt op de lampjes in de omgeving. Daardoor schijnt er vaak een kleur licht in jou, die niet bij je past en waar je last van hebt. Zo kan het lastig zijn voor jezelf op te komen wanneer je de ander als dominant ervaart.

Veel mensen zoals jij zijn extra behulpzaam naar de ander en vergeten zichzelf. Als de ander zich beter voelt, voel jij je ook beter.

u

Veel HSP –ers zijn heel gevoelig voor zintuiglijke prikkels. Het horen, zien, ruiken , proeven en voelen is intens.

Wanneer jij extra gehorig bent op geluid, kan het heel lastig zijn om een gesprek te voeren en je te focussen met b.v. een piepende theepot op de achtergrond of spelende kinderen buiten. Laat staan wanneer er vliegtuigen over komen.
Zo kan een geur ook een intense beleving zijn voor jou, waar deze door anderen niet opgemerkt wordt. Jouw zintuigen staan op scherp. Jij ziet, hoort en ervaart veel en leeft intens.

Je bent goed zoals je bent,

je leert  beter om te gaan met jouw kracht.

Hooggevoeligheid is geen stoornis ! Wat het wel is, is een diepgaande verwerking op vele vlakken. Dat maakt dat wanneer je hoort bij de 15 tot 20 procent van de mensen die op deze manier prikkels verwerken, je wel eerder in last kunt leven dan iemand die minder sensitief is.

Daarnaast zul je ook de positieve prikkels extra diep verwerken, dat maakt dat het belangrijk is dat je leert je te richten op het nu. Mensen die hooggevoelig zijn worden snel meegenomen naar andere gebieden, zoals de toekomst of het verleden en al helemaal naar andere mensen. Wanneer dat bij jou gebeurd, zul je ook met een hoeveelheid aan positieve prikkels makkelijker vermoeid kunnen raken omdat je nu eenmaal diep verwerkt.

Mijn missie is om met jou op zoek te gaan naar jouw eigen kwaliteiten,

zodat ten alle tijden in contact kunt blijven met jezelf.

Door een goede connectie met jezelf, kun je je ook goed verbinden met de ander.

Hierdoor voel je je weerbaar en kun je jouw empathie als kracht inzetten

in de gezonde balans tussen  jezelf en de ander.

Wil jij in mijn prachtige atelier midden in de natuur jouw balans terug  vinden?

Dan leer ik je hoe dit te bestendigen, zodat je dit zelf thuis ook kunt! 

R

Hooggevoeligheid

R

Hoogbegaafdheid

R

Burn-out

R

Sexueel misbruik.

Ik ben gespecialiseerd op de diagnoses A.S.S., A.D.H.D., A.D.D.en Dyslexie en Beelddenken o.a. door middel van mijn achtergrond als intern begeleider op de basisschool waar ik 35 jaar werkzaam ben geweest en door mijn studie PSBK en MBK.
Ik ben heel breed inzetbaar, waarbij HSP de gemene deler is. Veel cliënten komen op een punt van burn-out of met stress gerelateerde klachten binnen. Maar ook omdat ze voor een nieuwe baan of periode in hun leven zitten en merken dat ze een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

Wil je het contact met jezelf te verbeteren?

Waardoor ook de contacten met de buitenwereld verbeteren!

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een bedding te scheppen van waaruit jij de verantwoordelijkheid kunt dragen voor je eigen proces.
Ik loop naast jou. Je mag van mij verwachten dat ik tijdens het proces een lijntje met je heb en ben bereikbaar via app of mail.
Je vindt in mij een coach en een therapeute die je naast lessen een spiegel geeft, die je helpt om beter bij jezelf te komen en te blijven.

Clienten zeggen over mij: helder en scherp, legt snel verbanden en kan de vinger op de zere plek leggen met veel respect voor de persoon. Is eerlijk en recht door zee op een liefdevolle manier. Aards en spiritueel.

 

N

Een levens veranderend inzicht:

Ongeveer op de helft van de methode merkt een cliënt dat zij energetisch niet naar de ander hoeft om in contact te zijn met de ander..
Dit geeft haar een enorme ruimte en rust om vanaf nu bij zichzelf te blijven. Ze ziet de emoties van de ander wel, ze hoeft er alleen niet meer naartoe en weet veel beter wat van haar is en wat van de ander.
Zij geeft zichzelf meer en meer toestemming om keuze’s te maken waarbij zij zichzelf op de eerste plaats durft te zetten. Dat geeft energie en hierbij voelt ze steeds beter aan wat bij haar past en wat van de ander is. Na drie keer burn-out, komt nu dit inzicht! Een nieuwe weg naar zichzelf! Had ik dit maar eerder gekunt zucht zij vol emotie. Tussen de tranen door zijn er lachende ogen, vol kracht en eigen waarde.

N

Hoe kan ik zeggen wat ik te zeggen heb, zonder het gevoel te hebben de ander te kwetsen.

Een client van mij vindt het heel lastig om juist op haar werk voor haar mening uit te komen. Niet zelden verliest zij zichzelf in haar emoties wanneer anderen haar niet begrijpen en zij in ieder geval niet gehoord wordt. Door de huilbui die dan volgt kan ze niet vertellen wat ze op haar hart heeft.

Middels effectieve communicatie weet zij zichzelf te verwoorden zonder zichzelf te verliezen in emoties. Dit geeft haar een gevoel van bevrijding en zelfvertrouwen. Wanneer zij zichzelf gekwetst voelt, kan ze naar zichzelf kijken. Gekwetst worden heeft niet zelden met onze eigen emoties te maken, daarmee zijn we zelf de sleutel. Die ligt niet bij de ander. 

N

Ik blijf bij mezelf en loop niet meer leeg op energie van anderen.

Een client die vooral last had in drukke ruimtes waar veel mensen zijn zegt: De supermarkt is nog steeds niet mijn favourite place to be.. Toch merk ik dat ik zelfs na een bezoekje aan de supermarkt nog energie heb om andere dingen te ondernemen.

Winkelen of een drukke verjaardag waren voorheen zenuwslopend voor mij. Liefst ging ik op de rustige tijden, maar ook dan vond ik het een overdaad aan prikkels en kwam ik er gesloopt vandaan.

Ik blijf bewust van mijn energielevel en ga niet meer over mijn grenzen heen. Het is zo fijn om hier goed mee om te kunnen gaan, ik kan veel meer aan dan ik dacht.

N

Mijn gedachtes gaan niet meer met mij op de loop, ik blijf in het nu.

Door in het nu te blijven hou ik veel beter mijn focus en rust. Ben ik niet meer bezig met wat anderen over mij denken.
Ik doe mijn best en dat is goed genoeg. Ik ben ok, ook al is mijn tempo anders dan dat van anderen.

Heb jij er genoeg van om leeg te lopen op prikkels uit jouw omgeving ?

Neem dan nu het heft in eigen hand en meld je aan om te leren hoe in je kracht te komen met jouw hooggevoeligheid.

Mogelijk heb je al veel gedaan om in je kracht te komen en zit er een draakje op je schouders die er niet in gelooft?

 

Je hebt immers al zoveel geprobeerd: visualisatie van beschermschilden, ritsen, beschermende kleuren om je heen of eieren van licht, klankschaal baden etc. Dit zijn tijdelijke hulpmiddelen die je telkens moet herhalen.
De methodes die ik hanteer brengen je inzicht in jezelf waardoor er blijvende transformerende verandering plaats vindt. Jij zelf pakt vanaf nu anders aan.

Deze vorm van bewustzijn maakt een wezenlijk verschil met tijdelijke lapmiddelen die slechts de symptomen bestrijden.

Echt iedereen komt er beter uit.

 

Vergoeding voor mijn diensten vanuit de zorgverzekeraar:

 

 

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent kun je de rekening vaak declareren bij de zorgverzekeraar die in de meeste gevallen een deel vergoedt.
De vergoeding valt onder: Alternatief >Psychosociaal >Tekentherapie.

Ik ben aangesloten bij :

 • Tekentaal
 • CAT
 • RBCZ (koepel)

RBCZ registratie therapeut BCZ licentienummer 202025 R
Lid van Collectief Alternatieve Therapeuten CAT 20181028
Lid van VT registratie nummer 2012093
Lid van HSP therapeuten EssenzZ

Hulpvraag

Wil je graag een keer rond een onderwerp dat jou in de weg zit (hulpvraag) een sessie plannen?

Aanmelding gebeurd vaak na een kort overleg. Dit kan telefonisch of een vrijblijvend gesprekje van een half uur waarbij we afstemmen of mijn diensten voor jou de juiste oplossing zijn.

Stuur een berichtje naar info@hsp-atelier.nl of een appje naar 0651791447.
Je kunt ook aangeven of je belangstelling hebt voor de HSP signalering lijst.

Deze is via het contactformulier ook aan te vragen.

N

Wat zijn de kosten voor een sessie?

Tot anderhalf uur    € 115,00 

Duur van een sessie is ongeveer anderhalf uur.Er zijn meer en meer werkgevers die via trajecten mijn diensten vergoeden om hun werknemers gezond te houden.Vraag eens na op jouw werk wat de mogelijkheden zijn. 

 

Voor studenten is er een tarief van €90,00

De leerroute voor hooggevoeligheid!

In 12 lessen die je in een half jaar doorloopt leer je kennis maken met vele tools om in je kracht te komen als hooggevoelige.

Therapeutische route HSP

Thuis komen in je eigen energie.

Voor de meeste mensen is het binnen 10 tot 12 sessies heel goed mogelijk om contact te behouden met zichzelf gedurende de dag.
De sessies zijn om de week, zodat je ook tijd hebt voor verwerking en verinnerlijking. De duur van de sessies is anderhalf uur, zo hebben we ruim de tijd om aandacht te geven aan evaluatie van de vorige stap en introductie van de nieuwe stap. Vanaf sessie 4 zul je ook wat opdrachten krijgen om thuis mee aan de slag te gaan.
Zo verweef je de geleerde tools meer met het leven van alle dag en ga je optimaal profijt beleven.

Route voor HSP: Jouw gevoeligheid centraal voor een half jaar.
Een sessie kost €115,00 waarbij de meeste mensen met 12 sessies echt bij zichzelf kunnen blijven.

Voor studenten is er een aangepast tarief van €90,00.Vanuit de aanvullende verzekering is er vaak een vergoeding. Mijn diensten vallen onder alternatief/psychosociaal.

Er is altijd een mogelijkheid om de route te doen, ook wanneer je het financieel moeilijker hebt of b.v. leeft van de bijstand.
Ik ondersteun het initiatief van EssenzZ centre om altijd 1 persoon mee te nemen die gratis de route doet. Wanneer jij daarvoor in aanmerking wilt komen, weet mij dan te vinden.

Voor mensen met weinig inkomen is aangepast tarief te overleggen.

N
 • uitleg over wat HSP is
 • doelen leren stellen
 • de innerlijke criticus
 • de 4 talen van keuze,
 • boeddhistische psychologie
 • verhalen die weergeven waar iemand met hooggevoeligheid mee te maken heeft
 • effectieve communicatie
 • grenzen bewaken hoe doe je dat?
 • mind full in het nu leven
 • planning
 • keuzes maken
 • van moeten naar mogen

 

HSP VK coaching

Je kunt ook bij mij terecht voor een zeer verdiepende training om alle tools te ontvangen om jezelf vanaf nu te helen. De zevenstappen Vrouwenkracht methode ontwikkelt door Tamara Beekmans.

Hiermee krijg je alle handvaten om jezelf te helen, die je na dit jaarprogramma nog vaak kunt inzetten wanneer je ze nodig hebt om in balans te komen en te blijven. Dit is een verdieping van ongeveer 20 sessies, afhankelijk van waar je nu zit in jouw ontwikkeling kunnen dit er wat minder of meer zijn. Dat is altijd persoon gebonden en individueel.

Deze training kan ook zeer geschikt in een groep.

 

N
 • Interne veiligheid creëren
 • Vijf minuten regel toepassen op doorvoelen emoties
 • Innerlijk kind heling
 • Interne criticus ontmaskerd
 • Karrensporen ( niet helpende gedachte patronen) omzetten
 • Harts verbinding maken
 • Zielenmissie leven

Neem contact op:

close-link