Op weg naar jezelf

De leerroute voor hooggevoeligheid: levensverbeterend, meer focus, rust en zelfvertrouwen.

u

Vindt jij het lastig om bij jezelf te blijven in een drukke omgeving?

Herken jij het gevoel dat je na een drukke verjaardag of winkelpartij leeggelopen bent en geen energie meer hebt? Dat het voelt alsof je de marathon gelopen hebt, wanneer je een paar uurtjes op een drukke markt bent geweest?

u

Herken je dat je heel gevoelig bent voor stemming van de ander?

Jij voelt precies aan hoe de ander zich voelt en kan je er zo in verplaatsen dat het bijna voelt alsof je het zelf bent. Het kan zomaar zo zijn dat je je intens verdrietig voelt, terwijl je er geen reden voor hebt. Dat komt omdat het een gevoel is wat je oppakt uit de omgeving. Al die emoties van anderen wonen jou uit, je loopt erop leeg.
Doordat je zelf niet bij je eigen energie bent, ben je extra gevoelig voor de energie van anderen. Jij bent als het ware een lampje wat zichzelf niet ontsteekt, maar wat zich richt op de lampjes in de omgeving. Daardoor schijnt er vaak een kleur licht in jou, die niet bij je past en waar je last van hebt. Zo kan het lastig zijn voor jezelf op te komen wanneer je de ander als dominant ervaart.

Veel mensen zoals jij zijn extra behulpzaam naar de ander en vergeten zichzelf. Als de ander zich beter voelt, voel jij je ook beter.

u

Veel HSP –ers zijn heel gevoelig voor zintuiglijke prikkels. Het horen, zien, ruiken , proeven en voelen is intens.

Wanneer jij extra gehorig bent op geluid, kan het heel lastig zijn om een gesprek te voeren en je te focussen met b.v. een piepende theepot op de achtergrond of spelende kinderen buiten. Laat staan wanneer er vliegtuigen over komen.
Zo kan een geur ook een intense beleving zijn voor jou, waar deze door anderen niet opgemerkt wordt. Jouw zintuigen staan op scherp. Jij ziet, hoort en ervaart veel en leeft intens.

Je bent goed zoals je bent, je leert vooral beter om te gaan met jouw krachten.

Hooggevoeligheid is geen stoornis ! Wat het wel is, is een diepgaande verwerking op vele vlakken. Dat maakt dat wanneer je hoort bij de 15 tot 20 procent van de mensen die op deze manier prikkels verwerken, je wel eerder in last kunt leven dan iemand die minder sensitief is.

Daarnaast zul je ook de positieve prikkels extra diep verwerken, dat maakt dat het belangrijk is dat je leert je te richten op het nu. Mensen die hooggevoelig zijn worden snel meegenomen naar andere gebieden, zoals de toekomst of het verleden en al helemaal naar andere mensen. Wanneer dat bij jou gebeurd, zul je ook met een hoeveelheid aan positieve prikkels makkelijker vermoeid kunnen raken omdat je nu eenmaal diep verwerkt.

Mijn missie is om jou te leren omgaan met jouw hooggevoelige kwaliteiten, zodat de last van hooggevoeligheid jouw kracht wordt.

Een prachtig weerbaar en empathisch mens met een gezonde balans tussen  zichzelf en de ander.

Ik help je in een natuurlijke omgeving om jou in je natuurlijke balans terug te brengen.

Ik heb heel veel ervaring opgedaan met mensen die prikkels anders verwerken dan gemiddeld .

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een bedding te scheppen van waaruit jij de verantwoordelijkheid kunt dragen voor je eigen proces.
Ik loop naast jou. Je mag van mij verwachten dat ik tijdens het proces een lijntje met je heb en ben altijd bereikbaar via app of mail.
Je vindt in mij een coach en een therapeute die je naast lessen een spiegel geeft, die je helpt om beter bij jezelf te komen en te blijven.

Ik geloof in de wisselwerking tussen lichaam en geest, de holistische benadering spreekt mij aan.
Daarvoor heb ik vele tools, waaronder natuurlijk de leerroute voor HSP-ers. Ik ben tekentherapeute en kan wanneer de route even stokt een therapeutisch uitstapje maken waardoor je verder kunt.

Je hoeft niet te kunnen tekenen om bij mij de route Buiten / Binnen te komen doen, ik vraag je open te staan voor de methodiek.

We zullen wisselende activiteiten doorlopen om jou bij jezelf te brengen.Afgestemd op dat wat voor dit specifieke moment bij jou past.
Hierbij kun je denken aan onderwerpen als:

 • Uitleg over HSP
 • Doelen stellen
 • Grensbeleving
 • Effectieve communicatie
 • Keuzes
 • De mind
 • Innerlijk kind
 • Saboteur
 • Boeddhistische psychologie
 • Tekenen en lezen van de tekening
 • Planning
 • Geneeskrachtige olie van do-terra
 • Balanserende massage: do-terra-touch

Vanuit een uitgebreide intake, kijk ik met jou samen wat jij nodig hebt.

R

Hooggevoeligheid

R

Hoogbegaafdheid

R

Burn-out

R

Sexueel misbruik.

Ik ben gespecialiseerd op de diagnoses A.S.S., A.D.H.D. en Dyslexie en Beelddenken o.a. door middel van mijn achtergrond als intern begeleider op de basisschool waar ik 35 jaar werkzaam ben geweest en door mijn studie PSBK en MBK.
Ik ben heel breed inzetbaar, waarbij HSP de gemene deler is. Veel cliënten komen op een punt van burn-out of met stress gerelateerde klachten binnen. Maar ook omdat ze voor een nieuwe baan of periode in hun leven zitten en merken dat ze een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ik besta en mag er voor mezelf zijn!

N

Een nieuwe weg naar jezelf: een levensveranderend inzicht:

Ongeveer op de helft van de methode merkt een cliënt dat zij energetisch niet naar de ander hoeft om in contact te zijn met de ander..
Dit geeft haar een enorme ruimte en rust om vanaf nu bij zichzelf te blijven. Ze ziet de emoties van de ander wel, ze hoeft er alleen niet meer naartoe en weet veel beter wat van haar is en wat van de ander.
Zij geeft zichzelf meer en meer toestemming om keuze’s te maken waarbij zij zichzelf op de eerste plaats durft te zetten. Dat geeft energie en hierbij voelt ze steeds beter aan wat bij haar past en wat van de ander is. Na drie keer burn-out, komt nu dit inzicht! Een nieuwe weg naar zichzelf! Had ik dit maar eerder gekunt zucht zij vol emotie. Tussen de tranen door zijn er lachende ogen, vol kracht en eigen waarde.

N

Hoe kan ik als hooggevoelige zeggen wat ik te zeggen heb, zonder het gevoel te hebben de ander te kwetsen.

Een client van mij vindt het heel lastig om juist op haar werk voor haar mening uit te komen. Niet zelden verliest zij zichzelf in haar emoties wanneer anderen haar niet begrijpen en zij in ieder geval niet gehoord wordt. Door de huilbui die dan volgt kan ze niet vertellen wat ze op haar hart heeft.

Middels effectieve communicatie weet de cliënt dat er twee werelden zijn. Die van de ander en die van haar. Beide hebben het juiste voor met haarzelf, de doelen zijn vaak anders. Door effectief te communiceren, aan te sluiten bij de ander en vervolgens haar mening daarnaast te kunnen zetten, weet zij zichzelf te verwoorden zonder zichzelf te verliezen in emoties. Dit geeft haar een gevoel van bevrijding.

N

Ik blijf bij mezelf en loop niet meer leeg op energie van anderen.

Een client die vooral last heeft in drukke ruimtes waar veel mensen zijn zegt: De supermarkt is nog steeds niet mijn favourite place to be.. Toch merk ik nu dat ik het volhou met mezelf en dat ik zelfs na een bezoekje aan de supermakrt nog energie heb om andere dingen te ondernemen.

Winkelen of een drukke verjaardag waren voorheen zenuwslopend voor mij. Liefst ging ik op de rustige tijden, maar ook dan vond ik het een overdaad aan prikkels en kwam ik er gesloopt vandaan.
Het lukt mij zelfs om een paar uurtjes naar een drukke verjaardag te gaan.
Ik blijf bewust van mijn energielevel en ga niet meer over mijn grenzen heen. Het is zo fijn om hier goed mee om te kunnen gaan, ik kan veel meer aan dan ik dacht.

N

Ik blijf bij mezelf en loop niet meer leeg op energie van anderen. Mijn gedachtes gaan niet meer met mij op de loop, ik blijf in het nu.

Deze cliënt woont vlak bij schiphol en had erg last van geluiden van de vliegtuigen ,naast het geluid gingen haar gedachtes met haar op de loop. ( hoe is dit voor mijn gezondheid, het hele milieu gaat naar de knoppen, ik moet er nu iets aan doen voor het te laat is, ze zullen wel weer de hele dag overvliegen en morgen natuurlijk hetzelfde, ik kan maar beter niet meer buiten gaan zitten..etc)
Nu hoort ze nog steeds dat de vliegtuigen overkomen, alleen komen de geluiden wel naar haar maar zij gaat er niet meer achter aan. Wanneer er een vliegtuig over komt is ze dat kwijt op het moment dat ie voorbij is en blijft zij zich goed voelen.

Heb jij er genoeg van om leeg te lopen op prikkels uit jouw omgeving ?

Neem dan nu het heft in eigen hand en meld je aan om te leren hoe in je kracht te komen met jouw hooggevoeligheid.

Mogelijk heb je al veel gedaan om in je kracht te komen en zit er een draakje op je schouders die er niet in gelooft.

 

Je hebt immers al zoveel geprobeerd: visualisatie van beschermschilden, ritsen, beschermende kleuren om je heen of eieren van licht, klankschaal baden etc. Dit zijn tijdelijke hulpmiddelen die je telkens moet herhalen.


De methode voor HSP brengt je veel lessen en zorgt niet alleen voor een tijdelijke oplossing, maar geeft jou inzicht in jezelf. Jij zelf pakt het vanaf de methode anders aan en leert levens veranderende lessen.
Deze vorm van bewustzijn maakt een wezenlijk verschil met tijdelijke lapmiddelen die slechts de symptomen bestrijden.

Echt iedereen komt er beter uit.

 

Vergoeding voor mijn diensten vanuit de zorgverzekeraar:

 

 

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent kun je de rekening vaak declareren bij de zorgverzekeraar die in de meeste gevallen een deel vergoedt.
De vergoeding valt onder: Alternatief >Psychosociaal >Tekentherapie.

Ik ben aangesloten bij :

 • Tekentaal
 • CAT
 • RBCZ (koepel)

RBCZ registratie therapeut BCZ licentienummer 202025 R
Lid van Collectief Alternatieve Therapeuten CAT 20181028
Lid van VT registratie nummer 2012093
Lid van HSP therapeuten EssenzZ

Hulpvraag

Wil je graag een keer rond een onderwerp dat jou in de weg zit (hulpvraag) een tekensessie plannen?

Teken therapeutische sessies geven snel inzicht in de knelpunten en leggen vaak ook bloot waar jouw kracht zit. Juist doordat de motoriek erbij betrokken is, kom je in een stukje onderbewustzijn.
Een tekening is 50 procent bewust en 50 procent onderbewust. Met deze plattegrond die je zelf maakt van je probleem kun je in gesprek komen en zul je op een adequate manier geholpen worden om jouw probleem bij de wortel aan te pakken.

Aanmelding gebeurd vaak na een kort overleg. Dit kan telefonisch of een vrijblijvend gesprekje van een half uur waarbij we afstemmen of mijn diensten voor jou de juiste oplossing zijn

Stuur een berichtje naar info@hsp-atelier.nl om het aanmeldingsformulier te ontvangen.
Je kunt ook aangeven of je belangstelling hebt voor de HSP signalering lijst.

Deze is via het contactformulier ook aan te vragen. 

N

Ik hanteer drie soorten van tarieven:

 • Korte sessie € 45,00
 • Uur sessie € 60,00
 • Langer dan een uur € 80,00

 

Wanneer jouw financiële situatie het niet toestaat om bovenstaande tarieven te bekostigen, overleg ik graag met jou wat haalbaar is. Dit is b.v. wanneer je in de bijstand zit of geen werk hebt.

 

Er zijn meer en meer werkgevers die via trajecten mijn diensten vergoeden om hun werknemers gezond te houden.Vraag eens na op jouw werk wat de mogelijkheden zijn. 

 

De leerroute voor hooggevoeligheid!

In 12 lessen die je in een half jaar doorloopt leer je kennis maken met vele tools om in je kracht te komen als hooggevoelige.

Therapeutische route HSP

Thuis komen in je eigen energie.

Voor de meeste mensen is het binnen 10 tot 12 sessies heel goed mogelijk om contact te behouden met zichzelf gedurende de dag. 
De sessies zijn om de week, zodat je ook tijd hebt voor verwerking en verinnerlijking. De duur van de sessies is anderhalf uur, zo hebben we ruim de tijd om aandacht te geven aan evaluatie van de vorige stap en introductie van de nieuwe stap. Vanaf sessie 4 zul je ook wat opdrachten krijgen om thuis mee aan de slag te gaan.
Zo verweef je de geleerde tools meer met het leven van alle dag en ga je optimaal profijt beleven.

Route voor HSP: Jouw gevoeligheid centraal voor een half jaar.
Een sessie kost €80,00 waarbij de meeste mensen met 12 sessies echt binnen zijn. Voor studenten is er een aangepast tarief van €60,00.Vanuit de aanvullende verzekering is er vaak een vergoeding. Mijn diensten vallen onder alternatief/psychosociaal.

Er is altijd een mogelijkheid om de route te doen, ook wanneer je het financieel moeilijker hebt of b.v. leeft van de bijstand.
Ik ondersteun het initiatief van EssenzZ centre om altijd 1 persoon mee te nemen die gratis de route doet. Wanneer jij daarvoor in aanmerking wilt komen, weet mij dan te vinden.

Voor mensen met weinig inkomen is aangepast tarief te overleggen.

N
 • uitleg over wat HSP is
 • doelen leren stellen
 • de innerlijke criticus 
 • de 4 talen van keuze,
 • boeddhistische psychologie
 • verhalen die weergeven waar iemand met hooggevoeligheid mee te maken heeft
 • effectieve communicatie
 • grenzen bewaken hoe doe je dat?
 • mind full in het nu leven
 • planning
 • keuzes maken

 

HSP koffie en thee

Jij hebt de leerroute doorlopen en wilt jouw vaardigheden up to date houden en gezelligheid met gelijkgestemden?

Eens per maand komen we samen om te delen en bij te kletsen. Er is altijd een oefening en een momentje van bezinning. Hiermee houden we de acceptatie van hooggevoeiligheid levend. Want ook wanneer je alle lessen hebt gehad, blijf jij sensitiever dan de meeste mensen in jouw omgeving en is het fijn om met gelijkgestemden in contact te zijn.

Per samenkomst € 15,00 of voor 5 keer €60,00 ( geldig tot een jaar na aankoop).

N
 • Koffie / thee
 • Rondje hoe gaat het met ieder?
 • Oefening / meditatie /tekening

Neem contact op: