Over Greet

Greet Rekelhof

 

Moeder natuur… een naam die ik gekscherend van mijn kinderen kreeg en helemaal klopt met hoe ik in het leven sta. Ik hou van de natuur en dicht bij mijn eigen natuur leven. Dit maakt mij bewust over hoe ik omga met mijn lichaam en voeding zowel op het fysieke alswel op het psychische / emotionele vlak.

Daarmee kan ik goede keuzes maken voor mijn gezondheid…  wat soms ook best wat lastig kan zijn. Weerstand op de betere keuzes is mij niet vreemd. Lekker een boekje lezen of nog even wat werk doen, ipv toch maar die sportkleding aan trekken, is er b.v zo eentje.

Ik heb de laatste jaren wel heel goed leren voelen wat voor mij de juiste keuze is om te doen. 

HSP Spiritueel

Ik ben geïnteresseerd in spirituele zaken en hoewel hooggevoeligheid iets anders is dan spiritueel bewustzijn heb ik dat van nature wel meegekregen. Ik leef als een aards mens en sta met beide benen op de grond. Vanuit daar verbind ik mij graag met het spirituele. 

Intuïtie is één van mijn tools, het onderbuik gevoel doet mee met alles waar ik mij mee verbind. Hierdoor kan ik goed afstemmen wat in het “nu” nodig is.

Mijn gezin

Ik woon met mijn man Hans Rekelhof  en wij hebben samen twee volwassen kinderen. Moederschap is voor mij een grote liefdevolle ontwikkelingsweg waarin ik veel leer. Mijn kinderen spiegelen mij als geen ander dat kan.

Hans en ik houden van kunstzinnig werk, tekenen zit ons in het bloed. We tekenen en schilderen samen en geven ook kunstzinnige vorming. Wil je daar meer over weten, zie onze website: www.atelier13b.nl.

Daarnaast vinden wij een bezoekje aan de sauna echt een minivakantie. Het meest zijn wij te vinden in ons eigen huisje en tuin, tussen de kippetjes en de poezen. 

Mijn werk

Naast mijn baan in het onderwijs heb ik mij vanaf 2000 bezig gehouden met de therapeutische kant van het tekenen en vanaf 2015 werk ik full-time in het Atelier waarbij  ik mij vanaf 2017 verder heb gespecialiseerd in hooggevoeligheid.

Door het leven heen heb ik mij verbonden met allerlei methodes om degene die dingen anders oppakken te ondersteunen zichzelf te kunnen zijn. Allereerst in het onderwijs waar ik vijf en dertig jaar gewerkt heb aan met name de zorg coördineren en interne begeleiding verzorgen voor juist diegene die niet de “gulden middenweg” bewandelen.

Van nature kan ik hoogbegaafde mensen goed invoelen later in mijn werk heb ik datzelfde ook geleerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik begeef mij makkelijk tussen deze voor het oog uitersten.. die ergens beide verlangen naar her en erkend te worden in hun wezen. In die zin is er nauwelijks verschil op zielsniveau.

Ik heb altijd met onvermoeide geestdrift gewerkt in het onderwijs, maar verlangde de laatste jaren naar een meer eigen weg om de dingen aan te pakken en datgene te bestuderen waar mijn eigen belangstelling naar uit ging. Van daaruit groeide mijn praktijk en heb ik het onderwijs losgelaten. Ik geniet nog iedere dag van deze keuze, die mij heel veel werkplezier en mooie ontmoetingen brengt. 

 

Holistische visie en werkwijze:

 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een bedding te scheppen  van waaruit jij de verantwoordelijkheid kunt dragen voor je eigen proces . Naast jou lopen, vanuit een natuurlijke omgeving naar natuurlijk evenwicht in jezelf.

Ik geloof in de wisselwerking tussen lichaam en geest, de holistische benadering spreekt mij aan. Mijn visie is dat reguliere en alternatieve geneeswijzen elkaar kunnen aanvullen en ondersteunend zijn aan elkaar. 

Naast de therapeutische kant van het vak waarbij hooggevoeligheid mijn specialisme is, bied ik  cursussen aan op het gebied van bewustwording middels kunstzinnig werken.

Ik kies in overleg met jou samen  door eerst een uitgebreide intake te doen, welke methode voor jouw ontwikkeling passend is en heb vele ingangen en tools om jou te helpen hierin stappen te maken.

Je komt door jouw proces meer bij de kern van wie jij bent. En dat is mooi, we zijn allen gelijkwaardig, echter niet gelijk. Je kunt via de sessies de eigenheid van jou zelf gaan voelen en ervaren. Juist omdat ieder een eigen beleving heeft en ieder heel eigen  is, maakt dit mijn werk zo interessant.

Je pelt steeds een laagje af en komt dichter bij de kern. Evenwicht tussen acceptatie van wat is, naar ontwikkeling waar gewenst. Een gezonde uitdaging waar ik je graag in wil ondersteunen  jouw natuurlijke balans te vinden waarin je ontspannen jezelf kunt zijn.

Over een diagnose:

Mijn visie is dat een diagnose helpend kan zijn als stukje van de puzzel naar verdere ontwikkeling. Een diagnose is een kijkwijzer die  handvatten biedt om de weg naar ontwikkeling beter te kunnen belopen. Ieder van ons heeft kenmerken die in een richting van een diagnose zou kunnen wijzen, de hoeveelheid kenmerken en de last die de persoon en of de omgeving ervaart maakt dat je op zoek gaat naar begeleiding / diagnostisering. Wat voor mij blijft.. jij bent jij en jij bent niet jouw diagnose. HSP valt niet onder een diagnose in de DSM.

HSP heeft veel raakvlakken met bepaalde diagnoses zoals; A.S.S., A.D.H.D., Borderline, Angststoornissen . Niet zelden zie ik na de leerroute voor HSP veel kenmerken van diagnoses wegvallen, door de juiste aanpak op het gebied van hooggevoelig zijn. Het komt ook voor dat mensen onterecht een andere diagnose hebben gekregen. Er is wel wezenlijk verschil. Zie mijn blog over diagnoses. Ook voor mensen met een diagnose is de route op veel vlakken helpend.

Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken door mensen te helpen hun eigen balans te vinden en te accepteren, waardoor zij hun stralende zelf kunnen zijn.

Kleurrijke diversiteit.. dat maakt de wereld mooi. 

 

Opleidingen:

N

Vrouwenkracht academie / Tamara Beekmans

Boxtel

Opleiding tot coach op het gebied van hooggevoeligheid

N

EssenzZ-centre Antoine van Staaveren

Amsterdam

Leerroute voor hooggevoeligheid

N

Con-amore

Amsterdam / Alkmaar

Psychosociale Basis Kennis
Medische Basis Kennis

Beide suma cum laude afgerond

N

Helen van sexueel misbruik Yvonne Meeuwissen

Arnhem

Groepsgesprekken met mensen na sexueel misbruik

N

Health Care acadamy Erik Laarakker

Den Bilt

Energetisch werk met de connectie tensor en Den Hoek homeopatische middelen.

N

Kolam Lisa Borstlap

Zutphen

Tekentherapeut voor volwassenen en voor kinderen

N

S.O.N

Utrecht

Coachend leiding geven in de leerlingen zorg

Remedial teacher

N

KLOS en PABO

Haarlem/ Heemstede

Opleiding voor leerkracht in de basisschool

Specialisaties:

Goed op de hoogte van diagnoses: ADD, ADHD, ASS en Downsyndroom.
N

Hooggevoeligheid

N

Sexueel misbruik

N

Burn-out

N

Hoogbegaafdheid / Beelddenken