Over Greet

Aards en spiritueel

Greet Rekelhof ( 1959) / moeder natuur… een naam die ik gekscherend van mijn kinderen kreeg en helemaal klopt met hoe ik in het leven sta. Ik hou van de natuur en dicht bij mijn eigen natuur leven.

Ik ben geïnteresseerd in spirituele zaken en sta met beide benen op de grond.

Intuïtie is één van mijn tools, het onderbuik gevoel doet mee met alles waar ik mij mee verbind. Hierdoor kan ik goed afstemmen wat in het “nu” nodig is.

Cliënten zeggen over mij: liefdevol, direct en met humor. Legt verbanden en laat mij zelf inzien waar het mis gaat en geeft praktisch handvaten waar ik iets mee kan.

Hans en ik

Ik woon met mijn man Hans Rekelhof  in de Kwakel, wij hebben samen twee volwassen kinderen. Moederschap is voor mij een grote liefdevolle ontwikkelingsweg waarin ik veel leer.

Hans en ik houden van kunst, creativiteit en buiten de gebaande paden denken zit ons in het bloed.

Hans geeft kunstzinnige tekenlessen voor kinderen en begeleid jongeren met autisme. Wil je daar meer over weten, zie onze website: www.atelier13b.nl.

Het meest zijn wij te vinden in ons eigen huisje en tuin, tussen de kippetjes, poezen en andere beestjes. We houden van zwemmen en wandelen  en van films.

Mijn werk

Naast mijn baan in het onderwijs heb ik mij vanaf 2000 bezig gehouden met de therapeutische kant van het tekenen en vanaf 2015 werk ik full-time in het Atelier waarbij  ik mij vanaf 2017 verder heb gespecialiseerd in hooggevoeligheid.

Na 35 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, waarbij mijn specialisme lag bij de zorg coördineren en interne begeleiding verzorgen voor kinderen die niet de “gulden middenweg” bewandelden. Doe ik nu therapeutisch ongeveer hetzelfde.

Vanuit het hoofd naar het hart.

Vele mensen heb ik al individueel mogen begeleiden naar meer innerlijke rust en zelfcompassie waarbij bewustzijn over hun innerlijk kind patronen en het overwinnen van de daaruit voorkomende  overlevingsmechanisme ( gewoontes gevormd in de jeugd) een grote sleutel zijn naar heelheid.

 

Ons motto is: Word jezef er zijn al anderen genoeg. Een spannende en inspirerende weg naar eigenheid en een licht, waardevol leven.

Holistische visie en werkwijze:

 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een bedding te scheppen  van waaruit jij de verantwoordelijkheid kunt dragen voor je eigen proces . Naast jou lopen, vanuit een natuurlijke omgeving naar natuurlijk evenwicht in jezelf.

Ik geloof in de wisselwerking tussen lichaam en geest, de holistische benadering spreekt mij aan. Mijn visie is dat reguliere en alternatieve geneeswijzen elkaar kunnen aanvullen en ondersteunend zijn aan elkaar. 

Naast de therapeutische kant van het vak waarbij hooggevoeligheid mijn specialisme is, bied ik  cursussen aan op het gebied van bewustwording middels kunstzinnig werken.

Ik kies in overleg met jou samen  door eerst een uitgebreide intake te doen, welke methode voor jouw ontwikkeling passend is en heb vele ingangen en tools om jou te helpen hierin stappen te maken.

Je komt door jouw proces meer bij de kern van wie jij bent. En dat is mooi, we zijn allen gelijkwaardig, echter niet gelijk. Je kunt via de sessies de eigenheid van jou zelf gaan voelen en ervaren. Juist omdat ieder een eigen beleving heeft en ieder heel eigen  is, maakt dit mijn werk zo interessant.

Je pelt steeds een laagje af en komt dichter bij de kern. Evenwicht tussen acceptatie van wat is, naar ontwikkeling waar gewenst. Een gezonde uitdaging waar ik je graag in wil ondersteunen  jouw natuurlijke balans te vinden waarin je ontspannen jezelf kunt zijn.

Over een diagnose:

Mijn visie is dat een diagnose helpend kan zijn als stukje van de puzzel naar verdere ontwikkeling. Een diagnose is een kijkwijzer die  handvatten biedt om de weg naar ontwikkeling beter te kunnen belopen. Velen van ons hebben kenmerken die in een richting van een diagnose zouden kunnen wijzen, de hoeveelheid kenmerken en de last die de persoon en of de omgeving ervaart maakt dat je op zoek gaat naar begeleiding / diagnostisering.

Wat voor mij blijft.. jij bent jij en jij bent niet jouw diagnose.

HSP valt niet onder een diagnose in de DSM. Diagnoses worden gezien als verstoringen in het systeem. HSP is een extra gevoeligheid van het systeem. Het is dus zeker niet hetzelfde, kan tegelijkertijd wel samen vallen. Daarmee is een leerroute om beter om te kunnen gaan met hooggevoeligheid wel vaak helpend om meer rust en balans te kunnen ervaren.

Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken door mensen te helpen hun eigen balans te vinden en te accepteren, waardoor zij hun stralende zelf kunnen zijn.

Kleurrijke diversiteit.. dat maakt de wereld mooi. 

 

Opleidingen:

N

Familie opstellingen / Hylke Bonnema

Amsterdam

Opleiding tot familie opsteller

N

Vrouwenkracht academie / Tamara Beekmans

Boxtel

Opleiding tot coach op het gebied van hooggevoeligheid

N

EssenzZ-centre Antoine van Staaveren

Amsterdam

Leerroute voor hooggevoeligheid

N

Con-amore

Amsterdam / Alkmaar

Psychosociale Basis Kennis
Medische Basis Kennis

Beide suma cum laude afgerond

N

Helen van sexueel misbruik Yvonne Meeuwissen

Arnhem

Groepsgesprekken met mensen na sexueel misbruik

N

Health Care acadamy Erik Laarakker

Den Bilt

Energetisch werk met de connectie tensor en Den Hoek homeopatische middelen.

N

Kolam Lisa Borstlap

Zutphen

Tekentherapeut voor volwassenen en voor kinderen

N

S.O.N

Utrecht

Coachend leiding geven in de leerlingen zorg

Remedial teacher

N

KLOS en PABO

Haarlem/ Heemstede

Opleiding voor leerkracht in de basisschool

Specialisaties:

Goed op de hoogte van diagnoses: ADD, ADHD, ASS,Dissociatie stoornissen.

N

Hooggevoeligheid

N

Mishandeling

N

Burn-out

N

Hoogbegaafdheid / Beelddenken

close-link