Rode draad training: Van overleven naar leven.

Weet d

Jaartraining de rode draad.

Zo ontzettend mooi hoe intuïtie kloppend kan zijn en synchroniciteit als vanzelf volgt. Een prachtig voorbeeld daarvan is de naam van deze training.

De Yurt pas opgezet was bijna klaar toen de laatste hand werd gelegd aan dit prachtige bouwwerk van hout en touwtjes. De mannen knoopten er nog een dikke rode draad in. Ik was verbaasd.. wat was de functie van de rode draad? Ik liep al weken met verschillende namen voor de training en steeds weer kwam rode draad naar voren. En nu ineens hing ie er al.. er was ook door mij heen gegaan om de training gouden draad te noemen. Leven vanuit je intuïtie is goud waard.. Zou het zo zijn dat er in de draad goud zat? Na wat gepeuter zag ik het koper van verbinding tevoorschijn komen.

Ik was nog steeds wel heel benieuwd wat maakte dat de mannen de draad hier in het midden van de koepel hadden vast gebonden. Glimlachend kwam het hoge woord eruit: Deze rode draad is voor geluk! Ik voelde lieve kleine kippenvelletjes stromen en wist nu zeker wat ik ergens al diep van binnen wist.. De training heet : De rode draad!

“De rode draad” training gaat over de diepe verbinding met jezelf. Hoe je bent gevormd door de thema’s in jouw leven maakt hoe je reageert op de buitenwereld en hoe je jouw kwaliteiten in de wereld kunt zetten. En vooral hoe de verbinding is met jezelf als mens in alle zijns lagen. Aards, fysiek, spiritueel, energetisch een holistische blik op jezelf en jouw zijn in de wereld.

De training is gebaseerd op mijn jaren lange ervaring als therapeut en trainer voor mensen met HSP.

De training is zeer geschikt voor jou wanneer je van jouw hooggevoeligheid jouw kracht wilt maken, ook als eerder bij mij een HSP traject hebt gelopen . Tijdens de training verbinden en delen met andere Hsp-ers is ontzettend voedend en geeft een steuntje in de rug. Het helpt bij moeilijke processen om gelijkgestemden om je heen te hebben. Diegene die ergens diep van jou weten, zonder je mogelijk zelfs te kennen. Er is herkenning in een zielenstuk wat we allen delen en ervaren tijdens deze reis.

De training is een reis door alle lagen van jouw leven heen in diepe connectie met jouw lijf. Waardoor je vanuit bewustzijn en van binnen uit kunt voelen wat jouw dient en waar je andere keuze’s mag gaan maken.

Er is werkelijk slechts 1 mens op aarde die jou ten diepste kent en precies weet wat goed is voor jou, dat ben jij zelf!

Door pijnlijke situaties in het leven, zijn veel hooggevoelige mensen “buitenste binnen” gaan leven. Deze pijnstukken worden blinde vlekken voor jou, waardoor je blijft doen wat je deed met als gedachte daarachter dat dit bescherming biedt voor die pijn. Vaak totaal onbewust. 

Door met elkaar dit pad te belopen,  onbegane paden te oefenen met elkaar, waarin de groep steunend en spiegeld zal zijn kom je dichter bij jouw natuurlijke staat van zijn. Hierdoor zul je veel meer rust, levensenergie en connectie ervaren. Niet in het minst doordat je de diepe verbinding met jezelf gaat helen. Alle eerdere therapie vormen krijgen ineens connectie en het grotere geheel wordt je duidelijk. Het verinnerlijken zorgt voor werkelijk begrijpen, ook kunnen grijpen. veel meer en dieper dan alleen de kennis in je hoofd.

 

* Poorten naar de ziel:
* Meditatie
* Kunstzinnig werk
* Ademwerk
* coaching
* Rituelen
* Oefeningen voor HSP
* Natuur
* Biologische soepjes
* Klankschalen, drums
* Opstellingen
* Verbinding
* Verdieping
* Ontspanning
* Inspiratie
* Ondersteuning
* Uitdaging
* Inleving
* Delen
* Bewustwording
* Vertrouwen
* Zijns kracht

Mijn missie is om jou te motiveren de rode draad in jouw leven te zoeken en te inspireren om uit de overleving mechanismes te stappen die jou gevormd hebben.
Mijn missie is om naast jou te staan en je te coachen naar leven vanuit bewustzijn in contact met de lichaam, vanuit de normen en waarden die jouw dienen.

Daar ben je veilig en helemaal jezelf. Ik geloof er heilig in dat jouw leven en dat van vele anderen daar beter van wordt.

"Ik ben emotioneel in balans" en vol energie.

"Mijn hoogsensitiviteit is mijn kracht".

" Ik doorzie mijn overlevingsmechanisme's"

Als leidraad voor de trainingsdagen zullen we door de zeven chakra’s gaan. De thematieken daarvan neem ik mee in de training zodat je stap voor stap de diepe connectie met jouw individuele binnenwereld kunt versterken. Jij bent tijdens de route de architect van jouw nieuw te bouwen innerlijke wereld. Daar waar je ten diepste veiligheid kunt ervaren. Je krijgt van mij tools en tips, jij bepaalt wat passend is voor jou. Het is zo ontzettend fijn om vanuit je kern te leven, werkelijk voor jezelf te kiezen en vanuit daar dienend te zijn als eerste naar jezelf maar ook in balans met jouw buitenwereld. Je bepaald zelf wat je meeneemt uit de cursusdagen voor huiswerk en krijgt na elke dag een individuele online sessie voor jouw persoonlijke thema.

Voor jezelf kiezen lijkt in eerste instantie afwijzend naar de buiten wereld en soms is dat ook nodig. Daarnaast kun je wanneer je beschikbaar bent voor jezelf ook echt in contact met de ander zijn, zonder in dit geval jezelf te verliezen. Daar ligt de sleutel naar ware volwassen liefde die onafhankelijk is. Wanneer je dan samen bent, is er meer dan 1. Je hoeft elkaars te korten niet in te vullen, het mag er zijn zoals het is. De ander hoeft ook niet meer te veranderen voor jou, je kunt het dragen vanuit jezelf. Hoe meer je jezelf kent en opschoont van niet dienende gedachtes en gevoelens en emoties, hoe meer je eigenwaarde en liefde kunt voeden, zonder in het gekwetste te blijven. Daar waar kwetsuren zitten is vaak nog opgeslagen kind pijn. Dat kaatst af op anderen, tegelijkertijd is het datgene wat nog geheeld mag worden in jou. Daar ben je zelf verantwoordlijk voor en heb jij te helen.

Zachtheid en compassie naar jezelf in deze processen zijn hard nodig. We leven in een mannelijk gerichte wereld, waarin vooral doorzetten wordt gehonoreerd. Juist daarom mag je leren deze processen vanuit de vrouwelijke stromende inborst te gaan vormen. die zachtheid naar jezelf is echt nodig om “light-in” te gaan beleven en voeden.

Zielenzusjes in diepe harts verbinding.

Doordat je in een groep gelijkgestemde vrouwen diepe processen met elkaar doormaakt onstaan er hele waardevolle vriendschappen.

Hooggevoelige vrouwen kunnen zich heel eenzaam voelen en onbegrepen. Vaak is er ook een soort gevoel van heimwee en zich niet thuis voelen op deze wereld waar de focus op prestaties ligt.

De herkenning en erkenning van jouw hooggevoeligheid maakt dat je makkelijk verbinding zult kunnen maken met de andere deelnemers.

Jouw proces is uniek. Je loopt de weg deels met andere vrouwen. Dit schept een hele diepe band omdat zij als niemand anders de weg kennen die je gelopen hebt.

 

Ervaringen van mijn klanten

Greet is een hele goede coach, beschikt over heel veel kennis en beheerst ontzettend veel technieken om je tot de kern van een probleem te laten komen. Ik kan het iedereen aanraden! Het heeft mij zoveel meer gebracht dan ik had kunnen vermoeden.

Ik kan nu gedurende de hele dag bij mezelf  blijven. Na een dag werk kom ik fris thuis.

Het voordeel daarvan is dat ik nu controle heb over wat er bij me ‘binnen’ komt.Ik hoef een heftig gesprek niet meer 3 nachten her te beleven.

Ik voel veel beter aan wat goed voor me is en maak beslissingen vanuit mijn hart. Ik heb zo goed als geen last meer van faalangst.

Ik vind mezelf bevoorrecht en een geluksvogel dat ik bij Greet de route van hoofd naar hart heb mogen volgen en geniet van mijn recent ontwikkelde positieve zelfbeeld.

 

Renee

Boekhoudster

“Toevallig” kwam Greet op mijn pad. Zij leerde mij te kijken naar mijn verleden en wat dit nu voor een impact heeft op het heden.                                                      Leerde mij dit verleden te accepteren zoals het was zodat ik het heden kan zien zoals het is.

Dit alles met zoveel liefdevolle aandacht en zonder oordeel. Dat ik mij vertrouwd genoeg voelde om compleet alles open en eerlijk te durven delen en te helen.

Alles kon en mocht er helemaal zijn, waardoor ik leerde dat ik er helemaal mag zijn. Met hele fijne duidelijke tools heb ik geleerd mijn kind pijnen te doorvoelen en te transformeren.

Ik ben daardoor mezelf gaan accepteren zoals ik ben en ben veel liefdevoller  geworden voor mezelf en ook voor mijn omgeving.

Zo dankbaar dat Greet een tijdje heeft meegelopen op mijn pad naar naar leven vanuit mijn hart.

Carolien

Caoch met honden www.spiegelhond.nl

De balkjes zijn open te klappen door erop te klikken

Kijk verder op de volgende tabbladen voor de route van jouw unieke reis.  

Bijeenkomst een: Jouw welkom op aarde.

 

Weet je dat jouw zielenreis start al voor de conceptie? Dat je de 9 maanden in jouw moeders buik ondergedompeld bent alsin gemarineerd in de emoties van jouw mama. En dat zelfs jouw geboorte een blauwdruk is voor heel veel gedragingen door het leven heen.

Jouw rode draad start ver voor jouw eerste stapjes op aarde. Omdat er pas vanaf ongeveer jouw derde levensjaar actief geheugen is, weet je de oorzaak van veel emotionele pijnen niet te verklaren vanuit jouw brein geheugen. Op cel niveau en celgeheugen zit er wel herinnering. Soms voor jou onverklaarbare gevoelens kun je linken aan de tijd voor het active brein en de celherinnering daarvan. 

Hoe mooi dat je daar nog naar terug kunt om te doorvoelen en begrijpen. Daarna mag je deze emoties vrij laten stromen, zodat jij er vrij van wordt en meer jezelf kunt zijn. 💜

Jouw rode draad reis begint hier. Zoals ook wij met deze reis naar de aarde onze training gaan starten. Ook het aankomen in de groep waarmee je een prachtige reis gaat maken en waar je een beetje familie van wordt. 

 

Bijeenkomst twee : Emoties en innerlijk kind.

 

Mood swings en emotionele uitbarstingen. 

Je kent het vast.. tè verdrietig of veel bozer dan nodig zou zijn voor de gebeurtenis die je door hebt gemaakt. Eigenlijk kinderachtig toch? Nou juist daar in dat woord zit de kern van het verhaal. Je reageert extra heftig omdat er eigenlijk veel dieper op de laag waar je geraakt ben al pijn zit. Iemand veegt met een actie of woord langs de landmijn in jou. Dat is pech hebben, voor diegene en ook voor jou. Omdat er zoveel meer lading komt dan nodig is. 

Wat kun je doen om daar beter mee om te gaan? Wat doe je met de 3 s-jes die daar zo heerlijk aan kleven. Schuld, Schaamte en Schande.. de dikke vinger vanuit de opvoeding waarvan veel hooggevoelige mensen voelen dat zijzelf de oorzaak zijn van de disbalans in hun geboorte gezin. Gewoon omdat ze door hun gevoeligheid heel vaak een manier vinden om juist de harmonie te bewaren. Dat juist is geen taak voor het kind, daarmee treedt je uit jouw gezonde verhouding met jouw ouders. 

Of neem je alvast de schuld op je? Door jouw gevoeligheid heb je veel sneller een onrustig gevoel en reageer je daarop met onrust en rebels gedrag. Jij zelf bent eigenlijk niet de oorzaak van de disbalans wel de versterker die veel eerder dan de meeste mensen het onrecht hebt gezien wat er speelde en daarop reageerde. 

Hoe bespreek je dat en vanuit welke rol kun je dat het beste doen? 

Het mijn en dijn scheiden maakt dat je veel zuiverder gaat leren waarnemen en ook gaat zien waar je zelf nog oordeel op hebt. 

Liefde vol onderzoeken en jezelf uitnodigen met zachtheid de opgebouwde patronen onder de loep te leggen. Dat ga je leren zodat je vanuit jouw volwassen deel meer en meer kunt leven in balans. 

 

Bijeenkomst drie : Bij jezelf en bij de ander.

 Het vrouwelijk / mannelijk principe.

Onderzoek jouw manier van in de wereld begeven eens. Altijd in de weer? Alles zelf moeten kunnen? Luieren wat vindt je ervan? Pijn omarmen of verbijten? Doorzetten of luisteren naar je lichaam? Hoe is jouw comfortzone met geven en ontvangen?

Diep gewortelde vaak onbewuste patronen brengen ons op het randje van burn-out. Waarom is dat en hoe ontstaat zoiets dan?
Wat kun je doen wanneer je zoveel van jezelf moet? Waar geef jij je over en waar zit de vechter in jou constant aan het roer?

Wat zou het je opleveren om het te veranderen? Daarvan de positieve maar ook de schaduw kanten van in het zonnetjes zetten. Durf je dat onder ogen te zien?
Ergens tussen dag en nacht, zon en maan, mannelijk vrouwelijk en licht en donker. Tussen leiden en volgen. Waar zit jij? 

 

Bijeenkomst vier: Wat gaat jou aan het hart?

 

Jouw prachtige hart is ooit voor jou begonnen met kloppen. Prachtig als van zelf in bewustzijn. Ben jij je bewust van wat nog kloppend is in jouw leven en wat je tegen het licht mag houden. Durf jij te vertrouwen op wat jouw hart je ingeeft?

Hoe lief mag jij zijn voor dit motortje wat de levenskracht door jouw aderen stuwt. Wat is voor jou een stuwende kracht? Heb je die gekend? Mag je die nog onderzoeken? Of is ie er iedere dag zo groot of klein als goed is voor jou? 

Hoe zien de slingers van jouw leven eruit? Durf je die zelf op te hangen? Of verlang je dat van iemand anders? 

Is er een diep vertrouwen van zacht roze rood dat jouw natuur weet waar het zachte groen te omarmen? 

Hoe zou dat voelen.. diep vertrouwen dat het hart je ingeeft wat je nodig hebt. 

De balans vinden tussen geven en nemen. Jezelf en de ander. In zachtheid heldere grenzen stellen, als kaders tussen inspanning en rust. Tussen mijn en dijn. In alle openheid onderzoek doen, hoe doe ik dat met mezelf.

Gewoon uit pure liefde voor het hart. 

 

 

Bijeenkomst vijf: Bottel nek tussen hoofd en hart, hoe klinkt jouw stem?

 

Emoties doorvoelt willen ook geuit. Vanuit welke rol doe jij dat en hoe klinkt dan jouw stem? Kun je een ingeving liefdevol laten klinken zodat het goud wordt om naar jou te luisteren? Of verzuip je jezelf in het inslikken van wat jouw hart je eigenlijk duidelijk wil maken. 

Het openen van je keelchakra kan bijna een creatief en kunstzinnig proces genoemd worden. Als je kunt zeggen wat je op je hart hebt of jouw intuïtie mag verwoorden en jouw mening mag laten klinken, hoe voelt dat dan? 

Sta jij jezelf toe hierin te leren? Of hou je liever je mond dicht uit angst om uit de bocht te vliegen ? Of uit angst om de ander te kwetsen met jouw mening? 

Veel hooggevoelige mensen hebben al heel snel door wanneer het gewenst is om te spreken of dat zwijgen eerder goud is. Soms gewoon om de lieve vrede te bewaren, omdat ze zelf zoveel last ervaren van het verdriet, woede of teleurstelling van anderen. 

Soms voelen zij eerder dan diegene die het betreft hoe het gaat met iemand en dat kan als belastend ervaren worden om zichzelf te zijn en zichzelf te uiten. Doe je jezelf daarmee te kort?

Hoe bewust ben je ervan dat je daar een ster in geworden bent? 

Mag jij van jezelf leren om ook lief te zijn voor jezelf en dat gekwetst worden vaak bij de ander onverwerkte emoties zijn waar jij niets aan kunt veranderen. Waar je heel vaak ook de oorzaak niet van bent. Door jouw gevoeligheid wordt je soms wel het vergrootglas of de verdubbelaar en kun je voelen dat het jouw schuld is dat de ander zich niet fijn voelt. 

Je kunt nooit het lot van de ander oplossen of zelfs maar helpen. Daarmee neem je de verantwoording op je en maak je de ander klein. Je kunt vanuit jouw kracht in verbinding met jouw hart en intuïtie altijd jouw waarheid spreken.

Dat mag en kan. 

 

Bijeenkomst zes: innerlijk weten en jouw engelen en demonen.

 

Vanuit welke gedachte benader je de wereld om je heen. Waar zitten jouw liefde volle engelen en waar jouw demonen . 

Zijn ze helpend aan elkaar? Is er een baas boven baas? Is er donker of licht en waaraan schaaf jij jezelf en ontwikkel je je ware natuur. Jouw zijns kwaliteit. Hoe beteugel en beman jij deze innerlijke krachten? Breng je ze naar buiten? Hoe doe je dat? Werkelijk worden wie je bent door jouw innerlijke intuïtieve stem te horen. 

 Mag jij van jezelf jouw ratio laten ondersteunen door jouw innerlijk weten? Waardoor je een rustige mind kunt ontwikkelen die een kalme goede raadgever wordt? 

Teveel ratio maakt dat je altijd twijfelt en altijd op bewijslast uit bent vanuit de buiten wereld. Wij mensen hebben gemiddeld 60.000 gedachtes per dag.. die komen aangewaaid en gaan door. Sommige mensen zijn er heel goed in geworden om achter al die gedachtes aan te gaan waardoor ze niet meer bij zichzelf zijn. Zich vaak verliezen in bewijslast en regide worden.

Wanneer je teveel in jouw intuïtie zit zonder te aarden en jouw ratio erbij te gebruiken, kun je veel last krijgen van nachtmerries en moeite hebben met het onthouden van de dagelijkse dingen. 

Wanneer je uit balans bent krijg je moeite met keuze’s, maken, fysieke klachten zoals hoofdpijn, moeite met functioneren omdat je als een kip zonder kop rond loopt. Je blijft in cirkeltjes malen en piekeren. Ook is er vaak gebrek aan zelfdiscipline,

Leer jezelf verantwoordelijk te zijn voor jouw gedachtes woorden en daden. Mindfull en kalm. 

 

Bijeenkomst zeven : Wat neem jij mee vanuit jouw unieke zijn.

 

Wat neem je mee van deze prachtige rode draad training? Hoe loop je jouw unieke reis in balans met jouw hoger zelf als leidraad? Met jou mee liepen alle andere cursisten die vaak vriendschappen blijven voor het leven.

Soulsisters op jouw unieke pad. Die van jou weten en je ondersteunen als het pad wat ruw en wiebelig is. 

je hebt een koffertje vol aan tools om zelf het kompas te zijn voor jouw beste leven. 

 

     

   De 7 daagse Rode draad training   €1250,00 incl. btw. 2023/2024

                                               * 10 september

                                               * 19 november,

                                               * 21 januari  

                                               * 17 maart

                                               * 7 april

                                               * 19 mei                                

                                               * 9 juni.  

Bonus: 5 coaching sessies online van 45 minuten !

* 30 juni  reserve datum voor calamiteiten / weersomstandigheden

 

 

 

( voorjaar 2024)

 

Rode draad intensief:

Start 2024, 7 weekenden 13 dagen totaal.

Inbegrepen een leuke bonus van 5 online coaching sessies.

 

In termijnen betalen is mogelijk.

De betaling start na aanmelding, waarbij je gegarandeerd bent van jouw plek.

De groep bestaat uit maximaal 8 mensen.

We zullen zowel in de Yurt als in het Atelier werken, en bij mooi weer ook buiten.

Is dit programma wel iets voor mij?

Mogelijk twijfel je of dit wel echt iets voor jou is?
Dat begrijp ik heel goed, je wilt graag weten of het bij je past en mogelijk of wij bij elkaar passen? Ik maak graag geheel vrijblijvend een afspraak met jou waarin ik al jouw vragen beantwoord en we kennis maken met elkaar. 

Hoeveel tijd ga ik ervoor in ruimen?

Hou er rekening mee dat het resultaat wat je wilt bereiken groot is.
Dat je er tijd voor gaat maken om dit jezelf te gunnen. Een nieuw ritme in je leven groeit dan als vanzelf.

Kan ik ook individueel aan mezelf werken?

Je kunt er ook voor kiezen om met individuele begeleiding training te doorlopen. Uiteraard zal de inhoud daarvan wat verschillen met de groepstraining omdat de groepservaringen dan gemist worden. Niet te min kan het juist voor jou heel fijn zijn om individueel te starten

Ik overleg graag met je wat de mogelijkheden daarin zijn.

Plan jouw gratis advies gesprek.

Wat voor ondersteuning mag ik verwachten?

In de training is veel tijd voor jouw vragen en zul je ook door de vragen van anderen gevoed worden. De specifiek voor jouw persoonlijke vragen 1 op 1 coaching in boeken bij mij.

inbegrepen zitten in de jaartraining 5 individuele coaching momenten van 45 minuten  per sessie. 

 

Daarnaast zullen we een groepsapp starten met name voor praktische zaken. 

 

Aanmelden: Stuur mij even een mail of een app, dan neem ik contact met je op.

  • Daarna kun je je inschrijven voor de training.
  • Na de aanmelding start de betaling en hebben we de afspraak dat je komt.
  • Betalen kan evt  in termijnen, daaraan zijn wel wat extra kosten verbonden.
  • Wil je individueel een training met begeleiding doorlopen, of wil je daar even overleg over? Mail mij even voor overleg.
  • Voor betalingsvoorwaarde kijk in algemene voorwaarden onderin de pagina.

  Training oktober 2023 is vol.

  Inschrijven voor januari 2024 is mogelijk.

   

  Locatie omgeving Amsterdam

  HSP-Atelier

  Jaagpad 13a

  1424PT

  De Kwakel

  ( voor navigatie : Nieuwveensjaagpad 78 te Nieuwveen)

  Alwaar je overgehaald wordt met een bootje over de Amstel

  Er is heerlijke thee, koffie en biologisch fruit,soep en drankjes van Anima Mundi en wat lekkers bij de koffie.

  Tussen de middag delen we een vegetarische lunch in de vorm van een “potluck”.

   

   

   

  close-link